Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   
   
Рейтинг
УжаснаОтлична 
Детайли
AddThis Social Bookmark Button

ВЪВ  „ФЕМИЛИ СПЕЙС”

КЛИЕНТИТЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЖЕЛАНИ И У ДОМА СИ

Изпълняваме всякакви капризи!

казва в интервю шеф-готвачът на „Фемили спейс” Ирина БОНЧЕВА

Lelq

- С какво е уникална и специфична кухнята на „Фемили спейс”?

- Работиш в съвременна кухня, с абсолютно всички уреди, необходими за един готвач, имаш голямо поле за реализация. В буквалния смисъл на думата твориш. И за човек, който следи новостите и иска да ги реализира на практика, това е мястото и аз смятам, че съм го открила. Работиш в екип от млади хора, работиш с добри клиенти. Не виждам какво още му трябва на човек. Целта на нашия екип е да накараме нашите клиенти да се чувстват желани и като у дома си. Много често нашите клиенти поръчват ястия, за които в момента са се сетили или им са се преяли. Никога не отказваме такива поръчки на клиенти. Изпълняваме всякакви капризи. При нас всички продукти са пресни! Аз съм от готвачите с привилегия сама да си избирам продуктите.Във „Фемили спейс” влизат продукти, които на нас самите харесват. Месото не се замразява, готви се в момента. Всичко се готви в момента. Това е нещото, което клиентите ни ценят. Ние работим осма година и имаме клиенти, които са от самото начало с нас.

-     -    Тук залагате много на домашно приготвената храна. Какво включва този асортимент?

-    -  По-скоро преплитане на домашната храна с новостите. При нас се използва така наречената пастьоризация на месото или вакуумирано месо. Това е цял раздел в кулинарията, който започва да се развива в България. Ние работим така вече трета година.Избягваме замразяването. Ще дам пример. Ако една вратна пържола, първо замразена, а после размразена, докато бъде сервирана отнема 15-20 минути,при нас вратната пържола на скара излиза в рамките на до 9 минути.

-    -   Предлагате на своите клиенти и обедно меню.

-     -  Да, всеки ден. Това вече е точно „мамината кухня”- супите със застройка, готвените ястия, винаги по едно постно ястие. Обичаме да експериментираме. През последната година имаме около 6-7 рецепти с нахут, който е по-малко познат в България, но е много полезен. В обновеното ни меню присъстват рецепти и с киноа- салата от киноа, кюфтенца от киноа. Тук приготвяме една невероятна супа за вегетарианците- супа от пасирана червена леща. Приготвяме макарони на фурна и домашен кекс, както и крем карамел от яйца и прясно мляко.

-    -   Г-жо Бончева, след колко години работа в кухнята ставате шеф-готвач?

-    -   През 1988 година съм завършила Техникума по обществено хранене в Сливен. От тогава работя все по специалността- в заведения у нас в чужбина.

-    -   А защо избрахте да се занимавате с готварство? Да работите в кухнята?

-     -  Защото твориш красота! Храниш хората, винаги са доволни. Рядкост са недоволните клиенти. Динамична работа, свързана с много нови неща, които, особено напоследък, излизат в готварството.

-     -  Защо е хубаво всеки един да стане постоянен клиент на „Фемили спейс”?

-     -   Защото ние сме едно малкото заведения, които запазиха мястото за семейството.Фамилен център. Имаме си детски кът, в който детето може да си поиграе, докато мама и татко вечерят. Нямаме стандартното текучество на кадри. Винаги ще ви посрещнат млади усмихнати момичета. Топлина и уют! Това е, което даваме на клиентите си!

Sequence 01.Still004

 

 

 

 

 

 

 

 

Sequence 01.Still003

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес171
Вчера517
Тази седмица1192
Този месец7459
Общо1051023

Powered by CoalaWeb