Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   

Във "Фемили спейс" изпълняват всякакви капризи

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

ВЪВ  „ФЕМИЛИ СПЕЙС”

КЛИЕНТИТЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЖЕЛАНИ И У ДОМА СИ

Изпълняваме всякакви капризи!

казва в интервю шеф-готвачът на „Фемили спейс” Ирина БОНЧЕВА

Lelq

- С какво е уникална и специфична кухнята на „Фемили спейс”?

- Работиш в съвременна кухня, с абсолютно всички уреди, необходими за един готвач, имаш голямо поле за реализация. В буквалния смисъл на думата твориш. И за човек, който следи новостите и иска да ги реализира на практика, това е мястото и аз смятам, че съм го открила. Работиш в екип от млади хора, работиш с добри клиенти. Не виждам какво още му трябва на човек. Целта на нашия екип е да накараме нашите клиенти да се чувстват желани и като у дома си. Много често нашите клиенти поръчват ястия, за които в момента са се сетили или им са се преяли. Никога не отказваме такива поръчки на клиенти. Изпълняваме всякакви капризи. При нас всички продукти са пресни! Аз съм от готвачите с привилегия сама да си избирам продуктите.Във „Фемили спейс” влизат продукти, които на нас самите харесват. Месото не се замразява, готви се в момента. Всичко се готви в момента. Това е нещото, което клиентите ни ценят. Ние работим осма година и имаме клиенти, които са от самото начало с нас.

-     -    Тук залагате много на домашно приготвената храна. Какво включва този асортимент?

-    -  По-скоро преплитане на домашната храна с новостите. При нас се използва така наречената пастьоризация на месото или вакуумирано месо. Това е цял раздел в кулинарията, който започва да се развива в България. Ние работим така вече трета година.Избягваме замразяването. Ще дам пример. Ако една вратна пържола, първо замразена, а после размразена, докато бъде сервирана отнема 15-20 минути,при нас вратната пържола на скара излиза в рамките на до 9 минути.

-    -   Предлагате на своите клиенти и обедно меню.

-     -  Да, всеки ден. Това вече е точно „мамината кухня”- супите със застройка, готвените ястия, винаги по едно постно ястие. Обичаме да експериментираме. През последната година имаме около 6-7 рецепти с нахут, който е по-малко познат в България, но е много полезен. В обновеното ни меню присъстват рецепти и с киноа- салата от киноа, кюфтенца от киноа. Тук приготвяме една невероятна супа за вегетарианците- супа от пасирана червена леща. Приготвяме макарони на фурна и домашен кекс, както и крем карамел от яйца и прясно мляко.

-    -   Г-жо Бончева, след колко години работа в кухнята ставате шеф-готвач?

-    -   През 1988 година съм завършила Техникума по обществено хранене в Сливен. От тогава работя все по специалността- в заведения у нас в чужбина.

-    -   А защо избрахте да се занимавате с готварство? Да работите в кухнята?

-     -  Защото твориш красота! Храниш хората, винаги са доволни. Рядкост са недоволните клиенти. Динамична работа, свързана с много нови неща, които, особено напоследък, излизат в готварството.

-     -  Защо е хубаво всеки един да стане постоянен клиент на „Фемили спейс”?

-     -   Защото ние сме едно малкото заведения, които запазиха мястото за семейството.Фамилен център. Имаме си детски кът, в който детето може да си поиграе, докато мама и татко вечерят. Нямаме стандартното текучество на кадри. Винаги ще ви посрещнат млади усмихнати момичета. Топлина и уют! Това е, което даваме на клиентите си!

Sequence 01.Still004

 

 

 

 

 

 

 

 

Sequence 01.Still003

   
   
© КАНАЛ 6
Днес114
Вчера627
Тази седмица2057
Този месец9144
Общо863713

Powered by CoalaWeb