Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Седмицата започва с дъжд, който ще премине в сняг

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Днес времето ще е облачно и на много места, главно в южната половина от страната, ще има валежи от дъжд, по-значителни - през нощта срещу вторник в югозападните райони, според прогнозата на института по по метеорология към БАН.

Привечер в Северозападна България също ще има валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг. Максималните температури ще са от 3 – 5° на места в Северна до 10 – 13° в Югозападна България. По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Привечер по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд.

През нощта срещу вторник валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд. По-късно във вторник от юг-югозапад валежите ще спират и облачността за кратко ще се разкъса до слънчево. Дневните температури ще са в много широки граници: от 2°-5° в Северна до 9°-14° - в Южна България.

В сряда облачността отново ще се увеличи. Малко ще се затопли, но привечер и през нощта срещу четвъртък, отначало от северозапад, впоследствие и от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи, които бързо ще обхванат цялата страна и има повишена вероятност да бъдат значителни, и в много райони да преминат в сняг.

Студеното време ще продължи до края на седмицата. В събота се очакват минимални температури от минус 5° в София до минус 8° в Северозападна България. Максималните ще са от 2° в Смолян, до 9° в Ямбол и Благоевград.


   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес9
Вчера450
Тази седмица941
Този месец10777
Общо1131990

Powered by CoalaWeb