Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

„Разговор с голямата черна кралска мравка” представя скулпторът Светослав Милев в галерия „Май”

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Ден преди празника на Сливен – Димитровден в галерия „Май" ще бъде експонирана до 7 ноември изложбата на скулптора Светослав Милев. Тя е част от културния календар на община Сливен. В нея ще са изложени 19 творби - скулптури, изработени от дърво, камък и метал и според автора им всяка прилика с хора или конкретни лица е случайна. Светослав Милев коментира така своята изложба:


”Това е един авторски пластичен разговор за същността на думите, част от които днес са изпразнени от съдържание. Темите заложени в нея са за силата на духа, разговор за хляба наш насъщний, пред когото дедите ни молитвено са коленичели, трудът и градивността на съзиданието, почитта към знанието, жаждата и надеждата за свобода. Също така е обърнато внимание на цената на славата и творчеството, общественото устройство и неговите недъзи, както и на горчивия и дълъг преход.”

Чрез изразните средства на метафората и езоповия език в своите произведения, реализирани в дърво, камък, метал и поп елементи, авторът прави равносметка на своя живот.

„Разговор с голямата черна кралска мравка” представя скулпторът Светослав Милев в галерия „Май”

Повече http://radio.slivenbg.net/index.php/sliven/5512-razgovor-s-golyamata-cherna-kralska-mravka-predstavya-skulptorat-svetoslav-milev-v-galeriya-mai

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес157
Вчера1243
Тази седмица1400
Този месец9860
Общо1380321

Powered by CoalaWeb