Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Остават 22 дни до финала на дарителската кампания „Място в сърцето”

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Както Радио Сливен Нет е информирало, събраните средства по време на инициативата ще подкрепят кампанията за набиране на средства за обновяване на параклиса „Свети Мина” в кв. „Ново село” в Сливен.

Идеята е на Обществен дарителски фонд Сливен, който от днес стартира своята финална 22 - дневна кампания, свързана със събирането на дарения от финансови средства и материали, необходими за ремонт и подобряване състоянието на сградата, стенописите и дворното пространство на параклиса. Експерти към фонда установиха, че за реализиране на обновяването са необходими минимум около 15 000 лева, като до момента са събрани 1500 лева. До края за даряване на средства в националната кампания остава по-малко от 1 месец (местната кампания е продължена в Сливен до края на месец август), като в периода от август до октомври 2014 г. ще се реализира необходимият ремонт със събраните средства и материали. През август ще започне ремонтът на покрива и обновяване на двора на параклиса. „В кампанията сме поканили и включили много граждани и организации, които да ни подпомогнат финансово, със строителни материали и доброволен труд. В тази благородна инициатива провеждаме концерти, срещи с дарители, театрални постановки, търгове на картини и т.н. Каним всички желаещи да се включат с подкрепа в тази наша кауза”, заяви пред Радио Сливен Нет изпълнителният директор на фонда инж. Стоян Марков. В момента се изработва и документален филм за историята на параклиса, който ще бъде представен предпремиерно пред гражданите и гостите на Сливен в средата на месец юли.

В периода 1 - 11 ноември 2014 г. ще се организира „Седмица на духовността”, а желанието на екипа на фонда е тогава официално да се покаже ремонтираният параклис и неговото дворно пространство. Повече за кампанията може да прочетете на страниците в интернет:

Национална кампания «Място в сърцето»: http://www.myastovsarceto.bg[1]

Обществен дарителски фонд Сливен:  http://www.fund-sliven.org[2]

References

  1. ^http://www.myastovsarceto.bg (www.myastovsarceto.bg)
  2. ^http://www.fund-sliven.org (www.fund-sliven.org)
Остават 22 дни до финала на дарителската кампания „Място в сърцето”Остават 22 дни до финала на дарителската кампания „Място в сърцето”

Повече http://radio.slivenbg.net/index.php/sliven/4312-ostavat-22-dni-do-finala-na-daritelskata-kampaniya-myasto-v-sartzeto

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес19
Вчера795
Тази седмица4924
Този месец13821
Общо1262973

Powered by CoalaWeb