Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Шест басейна в Сливенско с разрешителни за ползване това лято

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Шест водни басейна отговарят на изискванията и ще работят през лятото. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка" в община Сливен. Кънева ръководи и комисията, която кметът Кольо Милев назначи да извърши проверка на съоръженията. 

Разрешителни имат плувните басейни „Дивеците” в село Ичера, „Аглика” и „Калина” в Сливенски минерални бани, „Евро парк” – Сливен, „Спорт палас” и „Империя”. Комисията не е уведомена за други плувни басейни, които ще бъдат въведени в експлоатация този сезон. Всички водни обекти трябва да имат осигурени медицинско лице, медицинско оборудване с всички необходими медикаменти и аксесоари, договор със здравно заведение за осигуряване на специализиран транспорт (линейка) и спасители.

Кметовете на селата Бинкос, Злати войвода, Гавраилово, Селиминово, Мечкарево, Самуилово, Панаретовци, Желю войвода и Горно Александрово са получили разпореждане да поставят предупредителни и забранителни табели, както и да предприемат допълнителни мерки за обезопасяване. „Налага се, тъй като има случаи, в които хората използват за къпане и други водни обекти, като реки и малки язовири”, обясни Кънева. Комисията констатира, че кметствата са издали заповеди за забрана на къпането в районите на водните обекти. Кметовете са създали необходимата организация по привеждане на водните обекти в съответствие с изискванията. Служителите на РУ на МВР - Сливен, обслужващи тези райони, са запознати със заповедта и превантивните дейности по проблема.

Чрез отдел „Образование и младежки дейности” в Общинска администрация учебните заведения на територията на общината са информирани относно мерките за безопасност и необходимите мероприятия с цел недопускане на удавяния, при строго спазване на реда, определен от министъра на образованието, младежта и науката и от министъра на здравеопазването за организирано ползване на водни обекти от деца и ученици.  12 619 ученици и 787 деца в предучилищна подготовка са запознати с изискванията за водно спасяване и опасните места за къпане във водните обекти на територията на общината.

С писмо „Напоителни системи” ЕАД Сливен уведомяват, че съгласно заповедта на областния управител Корнелий Желязков са предприети и извършени всички мерки относно поставяне на предупредителни и забранителни табели, в това число и обезопасяване на: Бент Бинкос, Разпределителна шахта Гавраилово, Запорна врата Коруча, Дюкер Драгоданово и други съоръжения за обслужване на каналите. Издадена е заповед на управителя на дружеството с разпореждане, съгласно наредбата. Извършени са инструктаж на служителите и проверка за спазване на посочените минимални обезопасителни мероприятия по заповедта. Всички водни обекти, подлежащи на проверка, съгласно Наредбата, са обхванати, допълни и увери инж. Снежана Кънева.

Шест басейна в Сливенско с разрешителни за ползване това лятоШест басейна в Сливенско с разрешителни за ползване това лято

Повече http://radio.slivenbg.net/index.php/sliven/4308-shest-baseina-v-slivensko-s-razreshitelni-za-polzvane-tova-lyato

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес279
Вчера675
Тази седмица954
Този месец10048
Общо1309968

Powered by CoalaWeb