Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите, разкрива в. „Труд”

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

До 5% от новия блок на АЕЦ – за българи, пише в. „Преса”

Български бизнесмени ще могат да купят общо до 5% от капитала на проектната компания за бъдещия седми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това предвижда проектът на акционерното споразумение между централата и американската компания „Уестингхаус“, съобщиха пред „Преса“ запознати. Документът очаква одобрение от принципала - държавния Български енергиен холдинг (БЕХ), и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. При започването на строежа проектната компания „АЕЦ „Козлодуй“ Нови мощности“ ще трябва да разполага с 1 млрд. долара капитал. Това означава, че българският национален капитал ще може да се включи с до 50 млн. долара.

България е новият Източен фронт в битката за “Южен поток”, отбелязва в. „24 часа”

От няколко месеца Русия, САЩ и ЕС кръстосват нервно, а на моменти и доста ожесточено шпаги в битката за “Южен поток”. Обвинения за неспазване на правилата и за тоталитарно поведение долитат от всички участници в нея. “Южен поток” е амбициозен проект за 2300-километров газопровод, който ще струва 45 млрд. долара и от 2015 г. може да пренася 63 млрд. куб. м руски газ до Северна Италия и Австрия, заобикаляйки Украйна. За да се разбере за какво количество става въпрос, е достатъчно да се каже, че в Италия например националното потребление на газ през 2011 г., е било 78 млн. куб. м.

КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите, разкрива в. „Труд”

Транспортни фирми, работещи в Европа, си поръчват КАТ по телефона, разкри "Труд". Пътните полицаи носят на място регистрационни табели и малките талони на закупените камиони и автобуси. Справка по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) соче, че от края на 2012 г. до 25 април 2014 г. служители на Пътна полиция са командировани в различни градове на Германия 17 пъти с цел "работно посещение свързано с регистрацията на МПС". Това са само командировките на служителите от столичната Пътна полиция. От МВР не отговориха на "Труд" по каква нормативна уредба се извършва тази дейност. Не са ясни и критерият, и начинът, по които транспортните фирми могат да търсят услугите на катаджиите.

Андреева иска още пари за касата, съобщава в. „Стандарт”

Актуализацията на бюджета на здравната каса ще се разгледа от правителството, стана ясно вчера. Проектът за още 330 млн. лв., които да отпусне парламентът, д-р Таня Андреева ще внесе тази или следващата седмица. Въпреки това обаче той може да не се приеме от депутатите в парламента. Причината са разнопосочните позиции на политиците. От ГЕРБ поставиха ултиматум за разглеждането на актуализацията, а от ДПС и БСП се обявиха по-скоро срещу нея.

Внасят бракувани зеленчуци с касови бележки от кафе, описва схемата в. „Монитор”

С фалшиви фактури пристигат у нас зеленчуци от най-ниско качество, които са били предназначени за изхвърляне на борсата в Солун. Заради засилените проверки на данъчните по границата наши търговци са намерили начин да продължат да внасят бракуваната стока у нас, като си осигуряват и платежен документ, научи „Монитор”. Схемата, по която домати, взети за 10 евроцента, се продават по левче на борсата в Карналово, е лесна, това е новата мода от тази година, разказа доц. Пламен Димитров, изпълнителен директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Само БСП не иска актуализация на бюджета, обобщава в. „Сега”

Всички срещу БСП - в такава ситуация се оказа соцпартията, след като президентът Росен Плевнелиев поиска спешна актуализация на държавния бюджет и бюджета на здравната каса, а ГЕРБ побърза да го подкрепи. За преразглеждане на приходите и разходите на НЗОК вече говори и ДПС. Вчера правителството запази мълчание по темата, а от БСП са категорични, че актуализация не се налага - нито в централния бюджет, нито в този на НЗОК. "Като държавен глава, който ще носи отговорност за служебно правителство, искам да изтъкна изключителната спешност и важност на усилията в НС да се ревизира бюджетът", заяви президентът Росен Плевнелиев. От думите му се разбра, че той смята за проблемни както приходната, така и разходната част на бюджета. "Има сериозен проблем с работата на двете приходни агенции, а ако не се вслушаме в призива на много експерти, които разбират от здравеопазване, и не ревизираме бюджета на НЗОК, ще имаме сериозни проблеми към втората половина от годината", изтъкна той. Според президента нежеланието да се признае истината може да блокира работата на служебния кабинет, а това не бива да се допуска.

Очакват над 1,2 млрд. евро преки инвестиции за 2014 г., гордее се в. „Дума”

Ръст на преките инвестиции за първите шест месеца на 2014 г. отчете вчера Българската агенция за инвестиции (БАИ). Според заявения до момента инвеститорски интерес, за тази година можем да очакваме преките инвестиции у нас да бъдат над 1,2 млрд. евро. Това прогнозира вчера изпълнителният директор на БАИ Светослав Младенов. Той посочи, че за първите шест месеца на годината БАИ е издала 12 сертификата за клас инвестиция, като общият размер на инвестициите е 94,33 млн. лв., а работните места, които се предвижда да бъдат разкрити, са 3213. За сравнение, за цялата 2013 г. издадените сертификати за клас инвестиция от БАИ са общо 15, а размерът на инвестиционните проекти възлиза на 100,33 млн. лв. Разликата между общия размер на инвестиционните проекти за цялата 2013 и първите шест месеца на 2014 г. е едва 6 млн. лв., посочи Младенов.

Правителствата и компаниите са най-големите заплахи за интернет, отбелязва в. „Капитал дейли”

Преобладаващата част от специалистите казват, че правителственият шпионаж, ограниченията и корпоративната алчност имат най-голяма вероятност да убият идеята, че интернет е свободна мрежа от информация. Според анкетираните интернет няма да устои на правителствените политики за ограничаване на достъпа, агресивните закони за интелектуална собственост или дори някои положителни кампании като филтриране на интернет трафика с цел ограничаване на детската порнография. "Натискът да се балканизира глобалният интернет ще продължи и ще създаде нови неизвестни. Правителствата ще стават по-умели в блокирането на достъпа до нежелани от тях сайтове", казва Пол Сафо, директор на компанията Discern Analytics. Според него и колегите му от други компании разкритията на Едуард Сноудън за дейностите на NSA и компаниите също способстват за разклащането на доверието в мрежата. "Заради проблемите с правителствата споделянето на информация ще стане фрагментирано географски и това ще усложни нещата. Следващите няколко години ще са битка за контрол", казва Дана Бойд, специалист по проучвания в Microsoft.

КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите, разкрива в. „Труд”КАТ обслужва в чужбина, фирми плащат самолет и спане на полицаите, разкрива в. „Труд”

Повече http://radio.slivenbg.net/index.php/bulgaria/4307-kat-obsluzhva-v-chuzhbina-firmi-plashtat-samolet-i-spane-na-politzaite-razkriva-v-trud

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес587
Вчера651
Тази седмица2491
Този месец11585
Общо1311505

Powered by CoalaWeb