Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Млада поетеса от Сливен с национална награда за поезия

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Жури с председател Константин Еленков  и Благой Ранов, Валентин Дишев и Анжела Димчева, определи следните награди на Осмия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил 2014:

ПЪРВА НАГРАДА – Георги Белев /САЩ/ – за стихотворението „ПРЕДЗИМА”

ВТОРА НАГРАДА – Николина Милева /гр. Тетевен/ - за „ЦЪРКВА”

ТРЕТА НАГРАДА - Евелина Кованджийска /гр. Пловдив/ - „ЗИМА”

Специални награди:

Ивайло Терзийски /гр. Поморие/ - „ЖЕНАТА НА КАСАПИНА” – награда на Община Кюстендил

Ева Константин /гр. Кюстендил/ - „ФЛИРТ” - награда на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров” - Кюстендил

Галина Иванова /гр. Варна/ - „СИРОМАШКО ЛЯТО” - награда на ЧИТАЛИЩЕ „Братство 1869” гр. Кюстендил

Красимира Зафирова /гр. Перник/ - „ПРИГОДНА ЗА ЖИВОТ ПЛАНЕТА” - награда на Информационен център Европа Директно - Кюстендил

Милена Николова /гр. Сливен/ - „ДОКОСНАТА ОТ СЛЪНЦЕТО” - награда за млад автор – на Младежки информационно-консултантски център – Кюстендил.

Организатори на конкурса са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”- Кюстендил. Целта му е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година се включиха 362 поети с 1086 стихотворения.

Милена Николова /на снимката/ е родена на 31.10.1984 г. в гр. Сливен, магистър по специалностите "Международен бизнес" и "Английски език и методика". В продължение на осем години е ученичка в класа по литературно творчество при Обединената школа по изкуствата "Мишо Тодоров" с преподавател поетесата Евгения Генова. Получавала е награди от международните конкурси "Европа в училище" и "Шанкар" и от националните конкурси "Тера фантазия", "Море", "Любовта, без която не можем", "Огънят на Орфей", "Петя Дубарова", "Дора Габе", "Искри", "Витошко лале", "Южни слънца", "Моите детски мечти", "Живеем в земята на Ботев" и др. Носител на Трета награда от Осмия конкурс за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine (2010). Получава наградара за млад автор в седмия и осмия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”, Кюстендил (2013 и 2014). Има публикации във в. "Словото днес", в. "Новият пулс", сп. "Пламък", сп. "Родна реч", в. "Труд", в. "Сега", в. "24 часа", в. "Дума", сп. "Жажда" и др. Автор е на стихосбирките "Любов по време на дъга" и "Сълзи в джобовете". Член на Съюза на българските писатели.

На 26-ти май 2012 Милена Николова създава страницата Poem Therapy (Поезитерапия)във фейсбук, над която работи съвместно с редакторката и литературен критик Анжела Димчева. Страницата има за цел да подкрепя талантливи автори от България и от чужбина, като публикува техни творби и ги популяризира. Poem Therapy има над 3000 читатели и почитатели във фейсбик и може да бъде намерена на следния линк: https://www.facebook.com/PoemTherapy[1]

References

  1. ^https://www.facebook.com/PoemTherapy (www.facebook.com)
Млада поетеса от Сливен с национална награда за поезия

Повече http://radio.slivenbg.net/index.php/bulgaria/3963-mlada-poetesa-ot-sliven-s-natzionalna-nagrada-za-poeziya

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес835
Вчера740
Тази седмица3081
Този месец14816
Общо1237934

Powered by CoalaWeb