Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   

МОН: Ваканцията на учениците ще продължи поне до 13 април

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

clasroomПреустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година.

„Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година. Това ни изправя пред задачата да направим електронната форма на обучение още по-пълноценна“, посочват от МОН.

Те съветват учителите да започнат, там където това не е направено, с преподаването на нови знания.

Директорите и класните ръководители е необходимо да направят още веднъж анализ на организацията на работа (кой учител с кои ученици по кое време и колко работи), така че дневната натовареност на учениците 1.-7. клас да е до 6 астрономически часа, а на учениците 8.-12. клас – 7 астрономически часа, като се има предвид, че част от това време не е в електронна среда. Извън тези часове учениците могат да бъдат насърчени да ползват допълнителни образователни ресурси.

Препоръчва се още приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, но това не отхвърля възможността да се включат и часове по чужд език или друг предмет, който за конкретния клас или випуск е от особено значение.

   

Кризисен щаб  

   
   
© КАНАЛ 6
Днес602
Вчера700
Тази седмица3443
Този месец5263
Общо1495786

Powered by CoalaWeb