Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

От ТЕЦ–а уж изрядни, а проверките не спират

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

toplo slivenКазусът с вноса на отпадъци в България премина в нова фаза. Само дни, след като шефът на ТЕЦ – Сливен участва в среща с екоминистъра и го увери, че Дружеството подкрепя затягането на контрола при внос на боклук от чужбина, днес Върховната административна прокуратура нареди извършване на незабавна проверка в Топлофикация – Сливен и други фирми, за които се твърди, че са свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

Следва да се установи дали в ТЕЦ – Сливен има нерегламентирано изгаряне на боклуци, внесени от страни от Европейския съюз.

Предмет на проверка ще бъдат издадените разрешителни на Дружеството по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.

Ще се проверява още съответства ли към настоящия момент дейността ТЕЦ по обезвреждане и оползотворяване на отпадъци с разрешената такава по реда на закона.

Припомняме, че през септември миналата година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров също разпореди извършване на проверка за замърсяване на околната среда от „Топлофикация – Сливен“ ЕАД по повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационните дружества.

При извършените проверки тогава нито ресорното министерство, нито от Регионалната инспекция за опазване на околната среда успяха да открият кой трови въздуха.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1085
Вчера1108
Тази седмица3021
Този месец19416
Общо1448206

Powered by CoalaWeb