Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Ямбол е на прага на водна криза?

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

158140595488780На фона на повишеното обществено внимание към водните ресурси в страната и възможностите за провокации, водещи до паника сред хората, Министерството на околната среда и водите вече трети месец не публикува справките за състоянието на комплексните и значимите язовири в страната. Последният документ е за месец ноември, като такива няма за декември и януари.

 

Липсата на публичност в случая води до съмнения, че или анализите за водите у нас не са изготвени, или данните са толкова стряскащи, че не бива да стигат до широката общественост.

 

В същото време се появиха и притеснения, че водната криза в Перник е на път да засегне и Ямбол.

 

Във всички 44 села на територията на община Тунджа, Ямболско, е забранено ползването на питейна вода за небитови нужди.

 

ВиК – Ямбол е препоръчало мярката, която остава в сила до покачване на количествата във вододайните зони. Забрана за ползване на питейна вода, извън домакинствата, е въведена и в община Болярово.

 

Продължилото няколко месеца засушаване, амортизираната до крайност мрежа и недостатъчните количества във вододайните зони са причините, довели до забраната, коментира кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

 

Междувременно, в ефира на Радио „Фокус“, кметът на Ямбол Валентин Ревански заяви, че няма опасност градът да изпадне във водна криза. Той допълни, че във вододайните зони има достатъчно вода и запаси.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1089
Вчера1108
Тази седмица3025
Този месец19420
Общо1448210

Powered by CoalaWeb