Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Германската телевизия ZDF: България е кофата за боклук на Европа

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

bokluk reportajГерманската държавна телевизия ZDF излъчи материал за вноса и изгарянето на отпадъци в България, в който предупреждава за сериозността на този проблем, застрашаващ здравето на хората.

Заради боклука на Европа страдат децата в България, разказват авторите на материала и настояват, че Германия е европейски шампион по генериране на пластмасови отпадъци.

В репортажа България е определена като "една от основните страни, импортиращи отпадъци от Западна Европа". Германският журналист е стигнал до извода, че повечето боклуци, които се внасят са от Италия, и се изгарят в различни топлоелектрически централи, като тази в Бобов дол.

Засяга се и темата за корупцията и задните вратички за внос на отпадъци, които често са неразградими и много опасни за здравето.

От ZDF посочват, че въздухът в българския град е изключително мръсен, а именно проблемът с вносния боклук е една от причините президентът Румен Радев да свали доверието си в правителството.

Германските журналисти заявяват, че са поискали да се срещнат с представители на Министерството на околната среда и водите, както и със собствениците на ТЕЦ „Бобов дол“, но разговорите им са били отказани.

Видеото е разпространено и преведено от организацията Lessplastic Bulgaria.

Вижте видеото тук: https://www.facebook.com/thesofiatimes/videos/867525053694638/

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1100
Вчера1108
Тази седмица3036
Този месец19431
Общо1448221

Powered by CoalaWeb