Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Затвор за двама мъже, пребили до смърт свой приятел

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

20170608 PDEPKPFETUQ 1496901116По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо Пламен П. и 15 години „лишаване от свобода“ спрямо Иван М.

Те са подсъдими за това, че на 12.03.2019 г. в с. Езеро, общ. Нова Загора, умишлено умъртвили 54-годишен мъж.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, вр. с чл.115 вр. с чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено в съучастие, а по отношение на Пламен П. деянието е извършено и при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че подсъдимите и пострадалият се събрали в дома на Пламен П., за да пият алкохол. В един момент от вечерта се скарали. Повлиян от изпития алкохол и от възникналия скандал Иван М. взел метална водопроводна тръба, която се намирала в стаята, където били тримата мъже. Иван М. използвал тръбата, за да нанесе удари в гърба на пострадалия. След това тръбата била взета и от Пламен П., който ударил с нея пострадалия в главата. Двамата подсъдими започнали да си разменят тръбата и да удрят с нея пострадалия. Едновременно с това го ритали и в гърдите. Тези действия продължили около 30 минути, като в рамките на това време подсъдимите спирали да си почиват. След като прекратили побоя подсъдимите установили, че пострадалият едва диша. Оставили го целия в кръв. Взели ракия и продължили да пият. По-късно отишли в къщата на Иван М., където преспали. Върнали се в дома на Пламен П. около 01.00 ч. на 13.03.2019 г. Там заварили пострадалия вече мъртъв. Взели одеяло и изнесли трупа. Поставили го на улица, която била отдалечена от къщата. След това се върнали и почистили кръвта, скрили тръбата и изгорили обувките, колана и шапката на пострадалия.

Наказанията, които са постановени от Окръжен съд – Сливен, трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес527
Вчера1231
Тази седмица4311
Този месец16253
Общо1416779

Powered by CoalaWeb