Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Младежки дом – Сливен с проект за личностно и кариерно развитие сред подрастващите

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

 DSC0666 1Сдружение с нестопанска цел „ПРО“ и Младежки дом – Сливен организираха презентационно събитие по проект „ПРО – Предизвикателството“, финансиран по Национална програма за младежта на 10.01 в зала „Май“ на Община Сливен.

Това е първото събитие, което се реализира в рамките на проекта, който предлага на учениците от последните класове програма за личностно и кариерно развитие в контекста на предприемаческото мислене и култура.

Програмата цели да формира така наречените „меки” умения, да подобри подготвеността на около 150 млади хора за живота, да ги активира и мотивира за бъдещето им. Това е съвременна програма за „учене чрез опит” в тематичните области: критично мислене и дебат, решаване на проблеми, вземане на решения, инициативност, цели и целеполагане, управление на времето и др., които са общи за всички осем компетентности в Европейската рамка на ключовите компетенции на подрастващите.

Изграждането им е важен фактор за усъвършенстване развитието на личността на младите хора, за повишаване на мотивацията,предприемаческата култура и личностно израстване.

Останалите дейности по програмата ще се осъществят в пет избрани учебни заведения от водещата организация в гр. Сливен, в читалище „П. Р. Славейков“ – гр. Бургас и в Центъра за подкрепа на процеса на личностно развитие – гр. Стара Загора.

Участниците ще изготвят свои образователни, жизнени и предприемачески проекти под менторството на експерти и млади предприемачи.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес560
Вчера1231
Тази седмица4344
Този месец16286
Общо1416812

Powered by CoalaWeb