Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Община Сливен обновява градския транспорт, няма да има увеличение на цените на билетите

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

IMG 3198Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров подписаха договор за обновяване на обществения градски транспорт в общината. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г. (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 13,2 млн. лв. По ОПОС се осигуряват 11 милиона от тях.

 

„Радостен съм, че подписахме този договор с министъра на околната среда и водите, а именно за финансиране на Община Сливен за подобряване на транспортната инфраструктура и подвижния състав. Продължаваме с тази дейност, която започнахме през миналия мандат – с подмяна на автобусния парк. Сега с тези средства е предвидено да закупим 6 нови тролейбуса с подобрена енергийна ефективност, 4 нови екологични електрически автобуса, да направим ремонт на контактната мрежа на тролейбусите и да закупим 2 зарядни станции за електробуси“, съобщи кметът Радев.

 

Със замяната на остарелия подвижен състав с екологичен обществен транспорт и с ремонта на контактната мрежа ще се намали количеството емисии на азотен оксид с 3,41 тона годишно и на фини прахови частици – с 0,17 тона на година.

 

Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за 118 000 жители на община Сливен. Срокът за изпълнение на проекта е 39 месеца. Предстои започване на процедури по избор на доставчици и изпълнители по строителните дейности.

 

 

„Целта ни трябва да е все повече хора да използват градския транспорт. Всеки пътник в градския транспорт е един автомобил по-малко по улиците на града. Вече сме започнали да работим в посока на запазване по-голяма част от градското пространство за пешеходците и велосипедистите. В противен случай ще се превърнем в един огромен паркинг“, обясни Стефан Радев.   

 

Проектът не предвижда повишение на цените на билетите и картите за градския транспорт. Новите превозни средства ще заменят 11 от най-амортизирани дизелови автобуси и тролейбуси.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес577
Вчера734
Тази седмица7917
Този месец16377
Общо1386838

Powered by CoalaWeb