Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Ремонтът на басейна в 12-то училище продължава, няма да приключи до Нова година

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

басейн 2 768x511Ремонтът на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“ няма да приключи до Нова година, съобщи днес кметът Стефан Радев. На старта на ремонтните дейности през септември беше оповестено, че строително-монтажните работи трябва да приключат за 66 дни, но това няма да се случи.

„Там ситуацията е следната, ние изпълняваме първата част от един по-голям проект, така че да можем да го пуснем в експлоатация, но се оказа, че трябва да изпълним и други дейности, които първоначално не смятахме, че на този етап ще са необходими, за да започне да функционира басейнът“, коментира още Радев. По думите му проектът в момента се изпълнява, но до края на годината това няма да се осъществи. „Ще стане след Нова година“, допълни градоначалникът.

Припомняме, че според предварителната информация, която беше предоставена от Общинския пресцентър, ремонтът на плувното съоръжение е във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, а Община Сливен е поела управлението и обновяването на закрития плувен басейн в училището.

„Проектът за ремонтни дейности предвижда смяна на вентилационната система, на системата за отопление и филтриране на водата, ще бъдат обновени съблекалните, баните и сауната. Ще бъде монтиран окачен таван в ново помещение за пропуск и каса, както и подмяна на настилки и облицовки от фаянсови плочки, боядисване, монтаж на вътрешни алуминиеви врати. Изгражда се ново външно стълбище пред врата вход/изход за родители/посетители, като допълнителен евакуационен изход.

Ще бъдат подменени също осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 66 календарни дни. Средствата за ремонта са осигурени от Община Сливен.

Плувното съоръжение е построено през 1995 г., като последно е ремонтирано през 2014 г. от частен инвеститор, се посочва още в съобщението.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес574
Вчера734
Тази седмица7914
Този месец16374
Общо1386835

Powered by CoalaWeb