Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Светлините на коледната елха в Сливен ще грейнат на 6 декември

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

koledno drvche elha za koledaС наближаването на едни от най-светлите християнски празници Община Сливен организира редица събития за отбелязване на Коледа и посрещането на Новата 2020 година.

На 6 декември от 17.30 часа пред сградата на Общината ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Специални гости са група „Петте сезона“ – Бургас, създадена и работеща с големия български композитор Стефан Диомов. В проявата ще участват Иван Едрев, децата от Школа „Ритъм“ при Военен клуб – Сливен с вокален педагог Елена Пеева и децата от Вокално студио „Усмивка“ с вокален педагог Мария Желева. Традиционно по време на запалването гостите на тържеството ще могат да се насладят на празнични фойерверки.

На 13 декември от 18.00 часа в зала „Сливен“ ще се състои коледен балетен спектакъл „Чудесата на Коледа“ с участието на възпитаниците на балетна школа „Адажио“ при Народно читалище „Зора-1860“ – Сливен с ръководител Наталия Хаджикостова и възпитаниците на балетна школа „Па де Кре“ – Стара Загора с ръководител Кремена Костова. Спектакълът следва нишката за истинските неща в живота през погледа на децата и ще бъде прекрасен подарък за малките и големи приятели на изкуството в навечерието на светлите християнски празници. Входът е свободен.

Традиционният концерт на децата от детските градини в Сливен ще се проведе на 18 декември от 10.30 часа в зала „Сливен“. В концерта ще вземат участие децата от всички детски градини от Сливен, които са подготвили богата програма по повод предстоящите празници. Водещи на събитието ще бъдат младите поп изпълнители от Сливен Добромира Стоянова и Иван Едрев.

На 18 декември е и Коледният концерт на Симфоничен оркестър – Сливен. Събитието ще се проведе от 17.30 часа в зала „Сливен“. Солисти на концерта ще бъдат сопраното Станислава Момекова и тенорът Георги Султанов. Диригент – маестро Димитър Караминков.

Същата вечер от 19.00 часа в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ ще се проведе юбилеен концерт по повод 60 години от създаването на Ансамбъл за народни песни и танци  Сливен. Входът е с билети, които се продават на касата на зала „Сливен“.

На 25 декември традиционно около коледната елха ще се проведе коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев.

На 26 декември в 10.00 часа в с. Мечакрево ще се проведе Регионалният фолклорен събор „Зимни празници в Мечкарево“.

В навечерието на Новата 2020 година, на 31 декември от 23.30 часа на пл. „Цар Освободител“ община Сливен кани всички граждани и гости на Сливен заедно да посрещнат настъпващата година с песните на Деян Митев и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

За целия период на празниците са организирани и множество събития за най-малките.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес573
Вчера734
Тази седмица7913
Този месец16373
Общо1386834

Powered by CoalaWeb