Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

12 деца с хранително заболяване, яли закуски от училищния бюфет

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

училище помещение12 деца от Твърдица са с хранително заболяване, селд като яли закуски от бюфета в училище. За регистрирания взрив назаболяването при учениците съобщават от Министерството на здравеопазването.

На 15 ноември след консумация на закуски, закупени от училищния бюфет, със стомашно-чревни оплаквания са 12 деца. След проведени диагностично-консултативни и лечебни действия, децата са оставени на домашно лечение. На място е извършено епидемиологично проучване от екип на РЗИ-Сливен и ОДБХ-Сливен. Взети са проби от храна, посуда, ръце и външна среда за анализ. Епидемиологичното проучване продължава, посочват от РЗИ Сливен.

Д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ поясни, че заболяването е било бързо и преходно, и не се е наложило нито едно от децата да бъде хоспитализирано. „Не е установен източник на инфекция, защото закуските, които са консумирали заболелите деца, са консумирани и от техните съученици, които нямат оплаквания”, обяви д-р Даниела Калева. Тя добави, че стомашно-чревните оплаквания не са свързани точно с тези закуски.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес335
Вчера1230
Тази седмица3501
Този месец19896
Общо1448686

Powered by CoalaWeb