Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Съдът в Сливен постанови повторно преброяване на бюлетините за общински съветници

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

2110913279Повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници ще има в Сливен. Това постанови днес Административният съд в града. До 10 часа на 11 ноември всички партии и коалиции, които са взели участие в изборите, трябва да представят пред съда списък с вещи лица, които да извършат повторното преброяване на бюлетините.

Изисква се вещите лица да не са били членове на секционни избирателни комисии по време на изборите на 27 октомври. Свои представители при преброяването ще има и Общинската избирателна комисия в Сливен. Ако при преброяването на бюлетините се установят нарушения, се очаква те да бъдат касирани.

„Няма как да останем бездушни към това, което се случи. Аз не съм видял човек, който да е останал с впечатление, че сме били свидетели на едни честни избори.“, коментира Момчил Пантелеев от Християндемократическата партия.

„Административният съд в Сливен връща в известен смисъл моето доверие към опита в България да има демокрация. Тези избори бяха нещо ужасяващо, както знаете вече има присъда за купуване на гласове. Аз съм поискал по официален път от Районен съд – Сливен да ми бъде предоставено делото, за да може в следващото заседание на съда да представя, че вотът беше опорочен вече доказано.“, заяви областният координатор на НФСБ в Сливен Доброслав Иванов.

Припомняме, че Административен съд – Сливен даде ход на делото по жалба на двайсет и седем представители на местни партии и коалиции в Сливен.

Следващото заседание по делото ще се гледа на 21 ноември от 13.30 часа.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес340
Вчера1230
Тази седмица3506
Този месец19901
Общо1448691

Powered by CoalaWeb