Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Скок в цената на свинското месо

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

1556524941 41532 1Свинското месо достигна рекордни цени през последните месеци. Килограмът вече струва почти 8-9 лева, и то на едро. Това са най-високите цени на свинско месо за последните 10 години, отчитат и от Комисията по стоковите борси и тържищата, която следи равнищата на едро, съобщи Нова тв.

Търговците признават, че за месец цената на свинското е скочила с лев-два. От свинефермите обясняват високите цени с недостига на свинско след бума на африканската чума.

Според производителите и преработвателите месото ще поскъпва още до края на годината. По-осезаем ръст търговците очакват напролет. По-скъпо ще купуваме и колбасите.

Председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урдужоров обясни, че цените на месото, което идва от Европа от началото на година са се повишили с 50%. А родното производство не може да задоволи пазара. Експерти, които следят борсите отблизо обаче твърдят, че няма основание за такова драстично покачване на цените.

Пейо Майорски от Асоциацията за защита на потребителите смята, че търговците спекулират с африканската чума, защото световната борса не показва недостиг на месо.

За спекула на пазара предупреждават и от Комисията по стоковите борси и тържища. 

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес380
Вчера1230
Тази седмица3546
Този месец19941
Общо1448731

Powered by CoalaWeb