Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

За празника си Военната полиция в Сливен направи демонстрация за обезвреждане на атентатор

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

MP 5 2019С демонстрация на групата за специлизирани тактически действия Регионалната служба „Военна полиция” – Сливен отбеляза професионалния празник на Военната полиция на 5 ноември.  

Гост на събитието бе областният управител Чавдар Божурски.

В приветствие към колегите си началникът на РС „Военна полиция” – Сливен полк. Веселин Георгиев припомни, че историята на военната полиция започва със създаването на Третата българска държава и ги поздрави с 28-годишнината от формирането на съвременната структура.

„Днес служба „Военна полиция” е специализиран орган за опазване на законността, предотвратяване и разкриване на престъпления и нарушения, осигуряване на войсковия ред,   контрол на войсковия транспорт и охрана на лица, мероприятия и стратегически обекти на Министерство то   на отбраната”, каза полк. Георгиев. Той подчерта, че службата отговаря на модерните стандарти на НАТО, подразделенията й са оперативно съвместими и участват активно в операции и мисии зад граница. Подчерта ефективното й взаимодействие с МВР, ДАНС и НСО.

Демонстрацията на групата за тактически действия бе свързана с персоналното обезпечаване на застрашено лице, за което има индикации, че ще бъде обект на покушение. Бе изпълнен сценарий с участието на ескорт от два бронирани автомобила, авангардна група за подсигуряване на периметъра, предотвратяване на атаката за покушение и задържане на извършителя, предотвратяване на втора атака със стрелба от автомобил, обезвреждане и задържане на атентатор.

Гости на празника бяха още директорите на ТД на ДАНС и ОД на МВР Николай Чиликов и ст. комисар Димитър Величков, представителят на Военната окръжна прокуратура полк. Станимир Чернев, командирът на авиобаза – Безмер подп. Милен Димитров, американски военни от предната оперативна база – „Ново село”.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес7
Вчера1230
Тази седмица3173
Този месец19568
Общо1448358

Powered by CoalaWeb