Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Пътна полиция: Предстои рязка промяна на времето, шофирайте внимателно!

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

15090020601136835230Във връзка с очакваната рязка промяна на времето от КАТ призовават водачите, на които им предстои пътуване през следващите три дни, да тръгват на път с подготвени за движение в зимни условия моторни превозни средства и да шофират със съобразена с променящите се условия скорост.

Когато преминавате през сенчести участъци, е възможно на пътното платно да се образува лед, затова шофирайте с особено внимание.

Сега е времето, в което трябва да започне зимната подготовка на един автомобил. Зимните гуми имат по-голямо съдържание на естествен каучук, който ги поддържа меки и гъвкави в студеното време и им дава по-добро сцепление с настилката.“, коментира за КАНАЛ 6 европейският и четирикратен рали шампион на България Крум Дончев.

Човек трябва да се отнася отговорно към себе си, семейството си и другите на пътя. И да се замисли какъв огромен риск носи, когато управлява автомобил с неподходящи гуми“, допълни още той.

Съгласно Закона за движение по пътищата от 15 ноември до 01 март моторните превозни средства трябва да са с гуми, предназначени за зимни условия или с дебелина на протектора не по-малка или равна на 4 мм, а в останалите сезони – до 1,6 мм.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес752
Вчера697
Тази седмица752
Този месец18857
Общо1419383

Powered by CoalaWeb