Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Милена Чолакова, РУО – Сливен: Нормализира се обстановката в училищата, където децата бяха изведени от родителите, заради слух, че ще бъдат отнети от социалните служби

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Нормализира се обстановката в училищата с преобладаващ брой ромски ученици, и тази сутрин родителите са започнали да водят децата си на училище и на детска градина . „Тази сутрин направих  проверка в Шесто училище „Братя Миладинови“ и Осмо училище „Юрий Гагарин“, както и в детската градина в кв. „Надежда“ , където вчера децата бяха изведени от родителите си. Децата вече се връщат в класните стаи, “ съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен  Милена Чолакова- директор на РУО –  Сливен. „Мисля, че положението започва да се нормализира, но сега трябва да направим малко повече разяснителни кампании сред родителите, да ги успокояваме, че това са фалшиви новини и усилията ни ще бъдат в тази насока. Не мога да кажа, че сме спокойни, но все пак важното е, че започнаха да водят децата си в училище и детската градина“, допълни Чолакова.

Припомняме, че вчера учебният процес в двете училища и детската градина в кв. „Надежда“ бе прекратен, тъй като родителите  изведоха децата си от училищата заради страх, че социалните служби ще им ги отнемат в изпълнение на „Стратегията за детето“.

Людмила ЙОРГОВА


   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1030
Вчера962
Тази седмица2819
Този месец20924
Общо1421450

Powered by CoalaWeb