Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Докато почиват в Турция руснаците са дали жертви като при малка война

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

88 руснаци са загинали в Турция от началото на настоящия туристически сезон. На РИА Новости беше дадена информация за това от руския посланик в Анкара Алексей Йерхов .Записани са и около 40 случая на медицинска евакуация.

Според дипломата такъв значителен брой е свързан с увеличаване на туристическия поток - миналата година около шест милиона руснаци посетиха Турция, тази година ще има още повече от тях.

Йерхов обясни, че повечето инциденти имат "общоприети причини". Като пример той посочи възрастни хора, които попадат в климат, много различен от руския и се озовават в болници с инсулт или инфаркт. Друга причина той нарече пътни произшествия.

На 2 септември стана известно, че Турция оглавява списъка с най-популярните държави сред руските туристи. Финландия се оказа втората най-популярна дестинация, Казахстан зае третото място.

През август един от най-популярните турски курорти  Анталия постави рекорд: 10 милиона туристи го посетиха от 1 януари до 22 август. Данните на Регионалната дирекция за култура и туризъм сочат, че броят на чуждестранните летовници се е увеличил със 17,6 процента в сравнение със същия период на миналата година.

(загравието е на НР)

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес364
Вчера1230
Тази седмица3530
Този месец19925
Общо1448715

Powered by CoalaWeb