Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Бивш анализатор на ЦРУ разказа за предупреждение на Путин към Буш преди 11 септември (видео)

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Два дни преди атентатите на 11 септември руският президент Владимир Путин се обадил на американския лидер Джордж Буш и го предупредил за евентуална атака. Това написа в книгата си бившият анализатор на ЦРУ Джордж Биби, откъси от които цитира РИА “Новости”.

Путин казал на своя американски колега, че “руското разузнаване е открило признаци за предстояща терористична кампания, ‘нещо дълго подготвяно’ и идващо от Афганистан”, предаде “Российская газета”.

В същото време Биби припомни, че Путин е първият от чуждестранните президенти, който изразява своите съболезнования към американците.

Джордж Биби е бил главен анализатор на ЦРУ за Русия, а също така и съветник на вицепрезидента на САЩ Ричард Чейни за Русия, Евразия и по въпросите на разузнаването.

Атентатите от 11 септември 2001 г. се превърнаха в най-големите в историята на САЩ: екстремистите от терористичната организация “Ал Кайда” (забранена в Руската федерация) отвлякоха няколко пътнически самолета и ги разбиха в небостъргачи в Ню Йорк и Пентагона, като един самолет бе разбит в Пенсилвания. Трагедията отне живота на повече от 3000 души.

Russia Beyond

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1532
Вчера1869
Тази седмица3401
Този месец26745
Общо1455535

Powered by CoalaWeb