Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

US посланик в Украйна: Не съм достатъчно умен, за да разбера плановете на Путин

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

В САЩ са доволни от това, че президентът на Украйна Владамир Зеленски вече два пъти е телефонирал на своя руски колега Владимир Путин.

Това заяви в интервю за «Украинская правда» посланикът на САЩ в Украйна Уилям Тейлър, отговаряйки на въпрос, ще може ли Украйна да спре войната в Донбас.

«Не. Единственият, който може да направи това е Владимир Путин. Това, което е важно и отлично, е следното: в момента на изостряне на отношенията президентът Зеленски два пъти вдигна слушалката и позвъни на Путин, за да обсъди тези инциденти. В момента съществува възможност президентите на Украйна и Русия  да обсъдят въпросите за Донбас, Черно море, Керченския пролив. Украинците и руснаците сега по принцип са способни да говорят за това, за мен това е вдъхновяваща новина», каза дипломатът.

Изданието отбелязва, че ако решението за Донбас зависи само и единствено от Путин, то тогава каква е ролята на украинския президент.

«Зеленски може да води преговори с Путин. Не знам какво мисли Путин, не знам точно какво планира той — не съм достатъчно умен, за да разбера това. Но знам, че сакциите го притискат», твърди Тейлър.

Според него, заради натиска Путин може да приеме нужното на САЩ и Киев решение за Донбас.

Петя Паликрушева

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес145
Вчера734
Тази седмица7485
Този месец15945
Общо1386406

Powered by CoalaWeb