Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Протестиращите при с. Крушаре винят управляващите в некомпетентни решения

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Протестиращите от сливенското село Крушаре срещу избиването на прасетата от т. нар. заден двор изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева, министъра на околната среда Нено Димов, шефа на Агенцията по безопасност на храните Дамян Илиев и медиите. В изложението си те изразяват безпокойство от това, че се разкрива вече четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. „превантивно“клане на прасета.

 "Пред Вас това се представя като инцидентни, единични случаи, но ние Ви уверяваме, че това е практика, в резултат от заповедта за самостоятелно избиване на тези домашни животни и пълната липса на регламент и контрол над извършването на тази дейност", заявяват организаторите на блокадата на пътя Сливен - Ямбол. Те посочват, че това се получава в следствие на некомпетентно управленско решение. Протестиращите подчертават, че "прикриването на истината не е в интерес на България". Те подозират, че икономически интереси на дървената мафия са надделели над "опасността от чумата, надвиснала над България".

 Ето и целият текст на отвореното писмо на протестиращите на блокадата при с.Крушаре:

 "Уважаеми, дами и господа!

 За нас е изключително тревожен фактът, че се разкрива вече четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. „превантивно“клане на прасета.

Пред Вас това се представя като инцидентни, единични случаи, но ние Ви уверяваме, че това е практика, в резултат от заповедта за самостоятелно избиване на тези домашни животни и пълната липса на регламент и контрол над извършването на тази дейност.

 Това разпространява чумата допълнително в цялата страна, като резултат от некомпетентно управленско решение.

 Прикриването на истината не е в интерес на България.

 Прочетохме екзотични заповеди, регламентиращи лова и събирането на трюфели, но нито една заповед не засяга сечта в горите и ежедневното кръстосване на горите от камиони, разнасящи със същия успех заразата. У нас възникват подозрения, че икономически интереси, свързани с дърводобива са надделели над опасността от чумата, надвиснала над България.

 Надяваме се на откровен публичен отговор от ваша страна и на въпроса как ще бъдат компенсиране финансово стопаните с избито имущество.

 БЛОКАДАТА ОСТАВА!

 Гражданско неподчинение при с.Крушаре"

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес167
Вчера919
Тази седмица4663
Този месец5336
Общо1375797

Powered by CoalaWeb