Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Възможностите за изграждане на стена за боулдър катерене в многофункционална зала „Асеновец“ бяха обсъдени днес между ръководството на Община Сливен и алпийски клуб „Сини камъни“

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Възможностите за изграждане на стена за боулдър катерене в многофункционална зала „Асеновец“ бяха обсъдени днес на среща между зам. – кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, експертът по спортни дейности на Общината Силвия Никова и ръководствата на туристическо дружество и алпийски клуб „Сини Камъни“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. 

От Община Сливен предлагат в реновираната зала „Асеновец“ да бъде заделено пространство за боулдър стена, която да бъде предоставена на алпийски клуб „Сини камъни“.

„Идеята ни е най- модерното спортно съоръжение в Сливен  – зала „Асеновец“ да бъде използвано максимално и да се осигурят условия за тренировки на спортните клубове“, заяви на срещата зам. – кметът Пепа Чиликова.

Председателят на алпийски клуб „Сини Камъни“ Елена Гвоздейкова поясни, че в момента клубът не разполага със собствена зала за тренировки, а катеренето в Сливен е спорт с традиции и напоследък има все повече желаещи да се занимават с него. В момента близо 20 деца, юноши и девойки в Сливен тренират този спорт, а от 2016 година сливенските състезатели започват участие в републикански първенства по спортно катерене и носят медали на Сливен.

„В момента тренировките се провеждат в зала, която е малка и затова се налага да бъдат връщани желаещите. Нова стена би решила този проблем, и се надяваме на съдействието на Община Сливен“, заяви Елена Гвоздейкова.

В момента  зала „Асеновец“ се ремонтира, като стремежът на Общината е многофункционалната зала да осигури добри и модерни условия за тренировки на  спортните клубове от града.

Людмила ЙОРГОВА

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес229
Вчера959
Тази седмица1188
Този месец12209
Общо1353030

Powered by CoalaWeb