Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Община Сливен кандидатства с проект по Фонда за градско развитие

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Община Сливен  кандидатства с проект по Фонда за градско развитие. Това стана ясно на среща, на която бяха представени възможностите за финансиране на инитициативи на малки, средни и големи предприятия, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Фондът предоставя възможности за преференциално кредитиране – дългосрочни нисколихвени кредити за жизнеспособни и рентабилни проекти, съобразени с плановете за икономическо развитие на общините. Това съобщи Силвия Тодорова, член на Управителния съвет на Българската асоциация на консултантите по европейски проекти. Община Сливен вече се е възползвала от предоставените възможности, и е изготвила проект, който очаква финансиране. Едно от условията за одобрение на проектите от Фонда за градско развитие е собственото финансиране в размер на 15%. Сумата, която може да бъде отпусната е до 20 млн. евро.

На форума бяха представени  финансовите инструменти на Фонда за градско развитие, както и възможности за партньорство между местната власт и бизнеса.  Бяха представени и примери за съвместни проекти, които могат да се финансират от Фонда.

Людмила ЙОРГОВА

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес313
Вчера541
Тази седмица3382
Този месец12476
Общо1312396

Powered by CoalaWeb