Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Час по пътна безопасност в дома за стари хора в град Сливен

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

По покана на ръководството на Дом за стари хора - Сливен днес се проведе среща със служител на Пътна полиция. Потребителите на дома се запознаха с основните опасности, на които са изложени възрастните хора, като пешеходци или пътници в превозни средства. В беседата се обърна  внимание на най-честите причини за произшествия и съвети за  безопасно придвижване и пресичане. 

Домът се намира в близост до голям и оживен булевард, което създава предпоставки за инциденти. Едно от исканията на хората е за изграждане на пешеходна пътека на изхода от дома. Пешеходните пътеки в момента са  значително отдалечени и възрастните хора трябва да изминат голямо разстояние, за да пресекат булеварда. От Пътна полиция поеха ангажимент, доколкото им позволяват правомощията, да уведомят собствениците на пътя за исканията от страна на потребителите на Дома. 

Това е трета по ред среща с представители на държавни институции, организирани по инициатива на Пламена Чиликова, кинезитерапевт в дома. Досега на възрастните хора са гостували представители на Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен и Българския червен кръст. 
В знак на признателност служителят на Пътна полиция получи ръчно изработено пано и благодарности за доброто отношението и поетия ангажимент. 

 

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес263
Вчера959
Тази седмица1222
Този месец12243
Общо1353064

Powered by CoalaWeb