Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

МВР забрани бойни демострации пред малки деца

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Аз лично не одобрявам подобни демострации. Забранил съм тяхното провеждане. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на парламентарен контрол в НС.

Това е във връзка с инцидента от преди две седмици когато се взриви граната по време на демонстрацията по залавяне на престъпник по повод 1ви юни и пострадаха три деца в Сливен.

Маринов бе попитан от депутатът Стоян Мирчев, дали одобрява бойните демострации и какво е налагало деца от детската градина да бъдат свидетели на подобни. Министърът отново изрази своето съжаление към децата и роднините им и обясни, че демонстрацията е била насочена към ученици от 5 и 6 клас, но в последствие по молба на общината, са дошли и децата от детската градина. По думите му, в момента продължава дисциплинарното производство срещу началникът на ОДМВР - Силистра, както и на служителите взели участие в демонстрацията.

Също така бе, засегнат и въпроса за зачестилите нападенията от непълнолетни с халдно оръжие. Маринов обясни, че според данни на Централната Полицейска статистика за 2017 година има 33 такива престъпления, като 4 от тях са престъпления против личността. През 2018 са 22 престъпленията извършени с хладно оръжие от непълнолетни--отново 4 са против личността. До края на май месец за 2019г. са 12 такива престъпленията като 2 от тях са против личността. За същия период за 2018г. престъпленията са 15, като 4 срещу личността. "Според тази статистика няма увеличение, а леко намаление," уточни Маринов Той увери, че МВР извършва необходимите проверки за спазване на закона за закрила на детето.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес637
Вчера729
Тази седмица2113
Този месец14812
Общо1332762

Powered by CoalaWeb