Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

14 юни - Световен ден на доброволния кръводарител

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Преливането на кръв спасява милиони животи всяка година. Необходимостта от кръв и кръвни продукти е универсална, но в световен мащаб достъпът до достатъчно количество и достатъчно качествени продукти е нееднозначен. През май 2005 г. Световната здравна асамблея определя Световния ден на доброволния донор на кръв катo ежегодно събитие, което да се провежда на 14 юни. Фокусът на кампанията тази година е под мотото „Безопасна кръв за всички”. Домакин е Руанда - Централна Африка.

Здравето е човешко право. На ниво личност да бъдем съпричастни и дейни чрез кръводаряване, на ниво официални органи и организации да изискваме и подкрепяме на национално, регионално и глобално равнище.

Благодарим на всички кръводарители! Насърчаваме всички, които не са дарявали - дарете! Нуждата от кръв е целогодишна.

В България Националният център по трансфузионна хематология гр.София организира 59-та Национална конференция, която ще се проведена 12 и 13 юни, под патронажа на Министерството на здравеопазването. Освен отчет на дейността за изминалата 2018 г. на цялата трансфузионна мрежа в страната, ще се обсъдят нови тенденции в обработката и съхранението на кръвни продукти, нови потвърдителни методи в изследването за трансмисивни инфекции и други проблеми. Ще се наградят заслужили кръводарители.

Благодарим на всички, които се чувстват ангажирани в процеса на кръводаряване!

Отделение по трансфузионна хематология

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес575
Вчера790
Тази седмица1365
Този месец15903
Общо1265055

Powered by CoalaWeb