Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Съдят двама ловци заради смърт по време на лов

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Двама ловци ще бъдат съдени от Варненския окръжен съд, заради смъртта на свой колега.

Драмата се разиграла на 25-ти февруари 2017 година в местността Герените край село Рудник, припомниха от прокуратурата.

11 души от местната ловна дружинка излязла на лов за чакали и лисици. Сред тях били и обвиняемите Христо Х., както и загиналият Живко Ст.

Той имал ловни кучета и бил гонач на дружинката. Година по-рано обаче скъсал с хобито си и продал оръжието си на своя приятел Живко И. Въпреки, че вече нямал валидни документи 37-годишният мъж помолил адаша си да му даде пушката за ден, за да участва в гонката за хищници. Подсъдими му се доверил, а придружаващия дружинката горски стражар не проверил документите на авджиите и така не е засякъл нарушителя.

Малко след началото на лова Живко Ст. пуснал кучетата си и тръгнал след тях без задължителните светлоотразителна жилетка, шапка и лента.

От шубраците изкочило животно и 54-годишният Христов Х. гръмнал два пъти в тази посока, макар че нямало добра видимост. Вместо да уцели чакал улучил фатално в главата гонача Живко, който починал на място.

Христов ще отговаря за причиняване на смърт по време на лов, за което Наказателния кодекс предвижда от една до шест години лишаване от свобода, а 40-годишния Живков И., затова, че е дал ловната си пушка на загиналия в разрез със закона. За това деяние наказанието е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес795
Вчера824
Тази седмица4905
Този месец13802
Общо1262954

Powered by CoalaWeb