Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Генерал Кольо Милев, депутат, председател на ЛРС Сливен: Ръководството да бъде близо до сдруженията, за да бъдат и те близо до него

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Генерал Кольо Милев, депутат, председател на ЛРС Сливен пред сп. Лов и риболов“

Ръководството да бъде близо до сдруженията, за да бъдат и те близо до него

Аз мисля, че ръководството на Националната организация трябва да бъде стабилно. По моему УС работи много слабо и почти няма реални резултати от неговата работа. За да се наложи което и да е ръководство, то трябва да поддържа по-тясна връзка със сдруженията, да бъде близо до тях. Да чува техните искания и въпроси и да ги решава. Според мен досега това трудно се случва, а някъде може би и изобщо не се случва.

Не съм запознат със случая в ЛРС Варна и недопускането на Председателя на НЛРС-СЛРБ до Общо събрание. Трябва да чуя и двете страни. Ако има някаква вина, тя е може би в двете посоки…

…Но ако един председател не е допуснат някъде, първо трябва да търси вината в себе си.

Срещите със сдруженията са възможност за обратна връзка, да се чуе мнението на обикновения ловец и обикновения член. Много от тези членове, които познавам, казват, шапката на ръководството повече тежи, отколкото помага.

Ето един остър проблем, примерно, от ЛРС Сливен. От толкова години не можем да бъдем включени в нито един европейски проект. Има уговорка, че ще започнем да работим по опазването на ловния сокол. Чакаме това да се случи.

Цeлият ми многогодишен опит в ловно-рибарския съюз е бил в това да работя в полза на Националната организация– и като командир в армията, и като кмет на Сливен. С провеждането на първия възобновен национален събор, с възстановяването на фазанарията в Русе, с осигуряването на водопровода и електропроводите на „Студен кладенец“…

Не съм търсил никакви дивиденти и не търся признание, но тези неща висят някак си във въздуха. Може би има и други колеги, които са помогнали на организацията, но те са много малко и аз съм един от тях. Стореното обаче не се забелязва.

Затова като виждат сериозни проблеми някои колеги имат пълно право да реагират по един или друг начин.

Като кмет на Сливен осигурих узаконяването на кекличевото стопанство, което е пълно владение на Националната организация. Аз можех да го спря. По документация то си е наше. Даже е на ловното, не е на Националната организация.

За да няма центробежни сили в нашия ловен съюз трябва централната организация да си е на мястото. Тя трябва да бъде много силна. А за да бъде силна, трябва да се вслушва в предложенията на сдруженията и да бъде близо до тях, за да бъдат и те близо до нея.

Интервюто е изпратено за публикуване във БГ ЛОВ от ген. Кольо Минев

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес213
Вчера1005
Тази седмица213
Този месец23557
Общо1452347

Powered by CoalaWeb