Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Ентусиасти „закотвиха“ камъни в планината край Сливен

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Неизвестни ентусиасти „закотвиха“ три огромни речни валуна с верига край дърво в подножието на въжената линия от Сливен към местноста Карандила.

Снимката, публикувана в социалните мрежи предизвика огромен брой коментари и десетки споделения. Изказват се най-разнообразни предположения за предназначението на камъните и веригата, включително догадка че става въпрос за модернистична арт-инсталация. Най-много обаче са подръжниците, че всъщност това са тежести за активно спортуващи младежи, които ги влачели след себе си по нанагорнището за да оформят определени мускули.

Заместник-директорът по тренировъчната дейност при спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен Кирил Димитров изрази недоумението си от подобни „пособия“, но в крайна сметка не изключи вариант това е да е дело на ентусиасти, запалени по някой от набиращите скорост екзотични спортове.

„В никакъв случай не е работа на нашите щангисти или борци, може някой да се е запалил по модерния за Англия спорт мятане на камъни…“, коментира Димитров, който е бивш състезател по борба в армейския клуб.

Част от шегаджиите в социалната мрежа подсказват, че е възможно това да са пособия на мераклии да станат войводи и разказват легендата , според която хайдутите избирали водача си по способността му да изнесе до Агликина поляна мях, пълен с вино. Поради липса нd кожени мяхове сега са състезанията на 6 май сливналии ползват камъни.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес305
Вчера541
Тази седмица3374
Този месец12468
Общо1312388

Powered by CoalaWeb