Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Петър Витанов: Обиден съм на другаря Гергов

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Скандал гръмна в ефира на БНТ. Евродепутатът от "БСП за България" Петър Витанов, който бе предпочетен за водач на червената българска делегация в Брюксел вместо президента на ПЕС Сергей Станишев, се оплака, че е обиден от нападките срещу него на тема "млад и неизвестен". Особено тежко понасял Витанов казаното от лидера на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов: "Този човек не знае къде са Брюксел и Страсбург, каква делегация ще води?"

"Критиките срещу мен са обидни. Огорчен съм, защото въобще не познавам другаря Гергов, но съм изненадан, че той така добре е запознат с моите географски познания", каза Витанов. Според него тази атака е в контекста на общото партийно противопоставяне.

Витанов подчерта, че изборът му за водач на българската делегация сред петимата БСП евродепутати е станал абсолютно демократично, без някой да оспорва авторитета на Сергей Станишев, за когото се очаквало да заеме по-висока позиция в европейската администрация. Самият Витанов щял да поеме ангажименти към социалната и бюджетната комисия.

Витанов смята обаче, че трябва да се подобри координацията между групата на социалистите и демократите, към която ще се присъединят българските БСП евродепутати, и Националния съвет на партията и "Позитано" 20.

От друга страна, Витанов не виждал драма в изборните резултати на БСП. "Не съм аз човекът, който може да каже дали има нужда от нов лидер в партията. Има я оставката на Корнелия Нинова. Тя ще бъде констатирана от конгреса и ще се стигне до избор на нов лидер", каза Витанов.      

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес248
Вчера959
Тази седмица1207
Този месец12228
Общо1353049

Powered by CoalaWeb