Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Десислава Танева е новият министър на земеделието

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Със 121 гласа "за", пет - "против" и без въздържали се парламентът освободи Румен Порожанов като министър на земеделието, горите и храните. На негово място бе одобрена Десислава Танева, досега председател на земеделската комисия към Народното събрание.

БГНЕС


Танева беше министър на земеделието и във втория кабинет "Борисов".

Вицепремиерът Томислав Дончев представи кандидатурата от името на премиера, предвид подадената оставка на Румен Порожанов.

Танева е икономист, юрист, през годините работи в частния сектор в областта на хранителната промишленост и селското стопанство, припомни той. Вицепремиерът направи преглед и на политическата й кариера.

БГНЕС


След гласуването новият министър положи клетва пред НС като декларира, че при всичките си действия ще се ръководи от интересите на народа.

Малко по-късно тя заяви пред журналисти, че ще има промени в политическия кабинет на земеделското министерство, както и че заместник-директорът на Държавен фонд „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова ще бъде освободена.

Министерството на земеделието е най-тежкото, посочи Танева и допълни, че ще работи на първо място за ежедневните проблеми на земеделците, както и за изчистване на проблемите с репутацията на ведомството.

Чуйте още от коментара ѝ пред медиите в прикачения звуков файл.

БГНЕС

*Коя е Десислава Танева?

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в Сливен. Висшето си икономическо образование придобива в Университета за национално и световно стопанство, а през 1997 г. заема длъжността „изпълнителен директор“ на частно търговско дружество. От самото учредяване на ГЕРБ е областен координатор на партията в Сливен, а за периода 2007 – 2009 г. е председател на Общинския съвет в града.

През 2013 г. Десислава Танева води листата на ГЕРБ в Сливенския избирателен район, избрана е за депутат и оглавява земеделската комисия в 41 Народно събрание. Заема поста на министър на земеделието в кабинета „Борисов 2“ до началото 2017 г., но след предсрочните парламентарни избори отново се връща като депутат от ГЕРБ.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес424
Вчера795
Тази седмица5329
Този месец14226
Общо1263378

Powered by CoalaWeb