Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Още не могат да открият откъде изтича газ в сливенски квартал

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Паника в сливенски квартал заради обгазяване от неизвестен източник. Според хората острата миризма е на газ, но уредите не отчетоха изтичане. Институциите уверяват, че опасност няма, но притесненията на жителите остават.

Снимка: btvnovinite.bg

В сряда вечерта жителите на сливенския квартал Клуцохор усетили внезапна задушлива миризма. „Влезе през канализациите, определено миришеше на пропан-бутан. Започнахме да си звъним със съседите, няколко къщи проверихме си газовите бутилки, колите, които са на газ, всички излязохме на улицата, видяхме, че мирише от там. Дори си проверихме запалките, газовите, абсолютно бяхме убедени, че става дума за пропан-бутан”, каза Пламена Минова.

Към полунощ от пожарната извикали  спешно собственикът на ветеринарен магазин на същата улица, откъдето подозирали че идва миризмата.

„Имаше миризма, пожарната засичаха, но не можаха да намерят произхода, все още не е ясен”, коментира  Радостин Кирилов,собственик на магазин.

Снимка: btvnovinite.bg

От пожарната си тръгнали, а хората изкарали безсънна нощ. „Кръвното ми снощи падна до стойности 78-58 в полунощ, защото миризмата беше нещо отвратително. Не искам да разкажа какво преживяхме, не можеше да се диша – в двора миришеше, вътре в къщите, невероятна миризма. Ние се притеснихме да не стане някакъв взрив”, сподели  Пламена Минова.

Снимка: btvnovinite.bg

В четвъртък ситуацията била същата и съседите в паника започнали да звънят на всички институции. 24 часа по-късно институциите недоумяват откъде идва обгазяването. 

„Не е пропан-бутан, не е някакъв взривоопасен газ, но още нямаме информация какъв е. Замерихме и не е такъв газ.Изчакваме, нямаме кой знае какви опции засега. Отваряме съседни къщи, ходим по улиците, замерваме, но засега нищо”, посочи инсп. Александър Ташев, РДПБЗН.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес564
Вчера729
Тази седмица2040
Този месец14739
Общо1332689

Powered by CoalaWeb