Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Миньор от Марица изток загина мистериозно

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Работник от източномаришкия рудник „Трояново – север“ е загинал при мистериозни обстоятелства. Трагичният случай е от нощта на 2 февруари, но едва на 7 февруари от апелативната прокуратура в Пловдив лаконично съобщиха за него без да дадат подробности.

31-годишният мъж е бил машинист на задвижна станция при РТНК-1 на открития рудник. Във фаталната вечер е бил нощна смяна и е бил съвсем сам на работното си място. По неизвестни причини се е качил върху рамката на движещата се с голяма скорост лента, която пренася изкопаните земни маси като в един момент е паднал върху късовете замръзнала пръст.

Обезобразеното тяло е открито рано заранта на следващия ден. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за гибелта му. Случаят е окачествен от прокуратурата като производствен инцидент.

Според запознати, загиналият е работел в рудник „Трояново-север“ от 5 години. Оставил е вдовица и малко дете в Сливен, където е работел. Погребението е било в понеделник, тялото е било поставено в затворен ковчег, разказаха изпратили го до гроба.

От ИА „Главна инспекция по труда“ лаконично съобщиха, че това е първи трагично завършил инцидент за последните 3-4 години на територията на комплекса „Марица изток“.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес651
Вчера824
Тази седмица4761
Този месец13658
Общо1262810

Powered by CoalaWeb