Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Всички административни съдии в Ямбол се отказаха от делото за фермата в Болярово

Детайли
AddThis Social Bookmark Button
Всички съдии от Административен съд – Ямбол си дадоха отвод по делото на фермерката Ана Петрова от Болярово срещу БАБХ. Съдебният спор е свързан с искане за отмяна на заповедта за евтаназиране на животните в стопанството от 10 октомври миналата година. На закрито заседание на 4 февруари ямболският Административен съд е решил да изпрати делото за пренасочване във Върховен административен съд, тъй като всички съдии в Ямбол са отказали да гледат делото.
Ето и част от протокола от заседанието на Административен съд – Ямбол:
 
“(…) Поради отвод на всички съдии от Административен съд – Ямбол, съдът не е в състояние за разгледа делото. Съдиите в Административен съд – Ямбол по щат са шест, като пет от тях са се отвели от разглеждането му, а шестият – съдия Диана Петкова, считано от 07.01.2019 г. е в продължителен отпуск по болест, поради което делото не може да й бъде разпределено за разглеждане. Това налага прекратяване на делото и изпращането му на Върховния административен съд на Република България за определяне на друг съд, който да го разгледа.
Водим от горното, съдът
О П Р Е Д Е Л И :
ПРЕКРАТЯВА производството по адм. д. № 256/2018 г. по описа на Административен съд – Ямбол.
ИЗПРАЩА делото на Върховния административен съд на Република България за определяне на друг административен съд, който да се произнесе по жалбата на Х.Д.Х. против Заповед № Я-З-702/10.10.2018 г. на Директора на ОБДХ – Ямбол.
Определението не подлежи на обжалване. Препис от същото да се изпрати на страните за сведение.”

 

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес285
Вчера675
Тази седмица960
Този месец10054
Общо1309974

Powered by CoalaWeb