Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Освен Варна, и Сливен има желание да поеме някои пътища, по които трябва да има винетки

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Варна и Сливен са обявили, че искат отпадане на винетки за част от пътищата от Националната републиканска мрежа. Това обяви пред Иво Димитров, заместник-председателят на Националното сдружение на общините и кмет на Димитровград пред bTV. Димитров каза още, че в в 14-дневен срок и другите общини ще могат да го направят.

Във Варна искат винетките да отпаднат за четири пътни участъка - до курорта Златни пясъци, до Тополи, където се намира най-големият градски гробищен парк, както и до селата Казашко и Константиново, които са на няколко километра от града. Новината беше съобщена от варненския кмет Иван Портних още миналата седмица. Всичко зависи от общините и дали го позволяват бюджетите им, обясни сега Димитров. Според него малко общини ще се възползват, най-вероятно повечето ще са от големите.

"Моментът за дебат не е много подходящ, защото трябва да си направят преструктуриране на бюджетната рамка", смята зам.-председателят на Националното сдружение на общините. Припомняме, че след скандала с електронните винетки премиерът Бойко Борисов се ядоса заради потенциалното таксуване с винетки на Северната тангента на Околовръстното шосе в София и го забрани еднолично. Когато обяви новината, той прикани общините да кажат за други примери като Северната тангента и да поемат стопанисването им, а не да чакат на държавата.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес564
Вчера729
Тази седмица2040
Този месец14739
Общо1332689

Powered by CoalaWeb