Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

За здравето на бургазлии: Дядо Иоаникий освети 600 литра рибен курбан, военни готвачи приготвят 3 000 порции чернокоп, скумрия и паламуд

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

 

Никулден нямаше да е толкова празничен, ако не бе приятният морски аромат от традиционния за Бургас рибен курбан. Вкусната гозба  днес се раздава безплатно на пунктове до  Общината, к-с “Меден рудник" до СУ "Петко Росен" и  Магазия 1. По традиция в присъствието на кмета Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и стотици бургазлии, сливенският митрополит Иоаникий и представители на бургаскуто духовенство осветиха курба.

Ако не сте опитвали от него, направето го, защото той е приготвен от ловките ръце на главен старшина Красимир Желязков, който е главен готвач във Военноморска база Бургас.

„Приготвяме го от пет вида риба. Започнахме от 6 сутринта в полевата кухня до Часовника”, разказа Желязков за БургасИНФО, който е врял и кипял в приготвянето на супата. В момента до Часовника се вие дълга опапшка, а чакащите могат да похапнат освен супа и току-що изпечен чернокоп, скумрия или паламуд на скара, както и да вдигнат наздравица с чаша вино.

След минути започва и празничното освещаване на Никулденската трапеза, наредена от Бургаския музей в градинката до Часовника.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес780
Вчера808
Тази седмица780
Този месец14704
Общо1169817

Powered by CoalaWeb