Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Горнооряховци настояха за диференцирано ДДС за хляба и лекарствата

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Диференцирана ставка на ДДС за хляба и лекарствата, въвеждането на мерки за повишаване на пенсиите и преизчисляването им към 31 декември 2015 г., премахване на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум върху минималната работна заплата. За това настояха жители на Горна Оряховица по време на обсъждането на "Визия за България". В разговора участваха зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски и депутатите Анелия Клисарова, Иван Ченчев, Кольо Милев и Явор Божанков. 

Хората предложиха държавата да изгради програма или политика за раждане на трето дете. Въпросите, свързани с демографския срив, ниските доходи, ниските пенсии, доплащането на лечение, скъпите лекарства, липсата на достатъчно кадри в общинските болници, липсата на достъп до здравеопазване, закриването на училища, ниското качество на образование, безобразното състояние на общинската пътна мрежа, остарялата канализация в града, която прави чести аварии, обсъждаха участниците в срещите. Те поставиха акцент и върху сериозното забавяне на големите инфраструктурни проекти със значение за Горна Оряховица и региона като АМ "Хемус" и "Русе - В.Търново", както и енергийния проект АЕЦ "Белене".

През последните два месеца текстът на Визията беше представен пред всички партийни организации в общината, а председателят Огнян Стоянов обобщи техните предложения. Бяха извършени промени в ръководството. За членове на ИБ на Общинския съвет на БСП бяха избрани Ангел Йорданов и инж. Павлинка Николова. Тя става и зам.-председател на ИБ с ресор "Партийна дейност", както и делегиран представител в Областния съвет на партията.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес575
Вчера651
Тази седмица2479
Този месец11573
Общо1311493

Powered by CoalaWeb