Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Разград: Демографията да е на първо място във „Визия за България“

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде на първо място във "Визия за България" и да има отделен раздел, свързан с развитието на младите хора. "Имаме болница, но нямаме лекари, защото всички искат да работят в големите лечебни заведения, където имат развитие, а тук няма. Затова предложенията в проекта, които обръщат здравната система към пациента и по-малките и отдалечени от столицата градове, са важни за нас." Това казаха жители на Разград на среща с депутатите от "БСП за България" проф. Анелия Клисарова, Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев и проф. Светла Бъчварова. Директор на малко училище посочи, че е нужна нова наредба за маломерните паралелки, за да не се закриват училищата в малките и отдалечени населени места. Учители поискаха в програмите, освен патриотичното възпитание на учениците, да се застъпи и екологията. Хората добавиха, че Разград може да има жп линия и транспортът да бъде частично подобрен, ако това бъде включено в Дунавската стратегия.


Нужно е да се даде качествено здравеопазване на хората от големия град до малкото населено място, заяви проф. Клисарова. Тя е категорична, че намаляването на ДДС за лекарствата ще повиши достъпността на здравеопазването. 


Секретарят на ПГ "БСП за България" Ирена Анастасова обясни, че левицата иска нов модел на управление на образованието, което да стъпи върху пълен обхват на децата и качество във всички образователни институции.  


Денчо Бояджиев представи предложенията на БСП за развитието на икономиката, като добави, че създаването на работещо електронно правителство ще помогне за развитието й. Преди срещата Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев, Кольо Милев, Димитър Стоянов, Славчо Велков и Иван Ченчев се срещнаха с жители на с. Благоево. Хората поставиха въпроси, свързани с развитието на селското стопанство и невъзможността за изкупуване на продукцията на малките земеделски производители, както и за необходимостта от преизчисляване на пенсиите.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес1501
Вчера1869
Тази седмица3370
Този месец26714
Общо1455504

Powered by CoalaWeb