Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

В Сливен ще бъде връчена националната награда „Атанас Далчев“

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

В Сливен днес ще бъде връчена националната награда "Атанас Далчев" за 2018 година. Това съобщи за БТА писателят Деньо Денев.

Жури, оглавявано от критика, историк и философ Панко Анчев - почетен доктор на Московския литературен институт "Максим Горки", е присъдило тазгодишното отличие на сливенската поетеса Кирилка Паскалева.

Наградата е учредена през 2004 година от сливенското издателство "Обнова" във връзка със стогодишнината от рождението на поета. С нея се удостояват поети и критици, допринесли със своето творчество за утвърждаване на Далчевата линия в литературата. Нейният материален израз е издаване на нова книга и предоставяне на тиража на отличения автор. Носители на престижната награда са писателите Деньо Денев, Иван Цанев, Здравко Недков, Панко Анчев, Паруш Парушев, Симеон Янев и Минко Бенчев.

Церемонията по връчване на наградата ще се състои от 17.30 часа във Военен клуб - Сливен. Там ще звучи запис на самия Далчев, рецитиращ свои творби. Поетът е посетил Сливен на 10 юни преди 42 години, като посещението му се е превърнало в ярко събитие в духовния живот на града.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес255
Вчера830
Тази седмица3946
Този месец22051
Общо1422577

Powered by CoalaWeb