Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Твърдица празнува денят на града – Петковден

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Със спортен празник на учениците от СУ”Н. Рилски” І-ХІІ клас и  награждаване на победителите започват проявите за празника на Община Твърдица – Петковден.Това съобкиха от пресцентъра на Общината.  От 17.00 часа  в НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” ще бъде открита археологическа изложба „ Златни монети от Твърдица“. Празничните прояви продължават и на следващия ден с откриване на изложба: „Списъци на загиналите от селищата на община Твърдица в Първата световна война“.

Тя ще бъде експонирана във  фоайето на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1914”, а по – късно с концерт в голямата зала на читалището ще бъде отбелязана 25  – годишнина на вокална група „Романс”. В събота ще има кино ден с начало в 12.00 и  прожекции за деца и възрастни. Включена е и прожекция на филм от държава, членка на ЕС, представящ нейната култура и съвременно изкуство. Кулминацията на тържествата е на 14 октомври – Петковден.

В храм „Света Петка” от 8.00 часа ще бъде отслужена Света литургия с празничен водосвет, от 10.00 часа е посрещането  на официалните гости в Община Твърдица и ритуалът за вдигане на знамената и поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата на пл. „Свобода”. В 10.40 часа започва Тържествената сесия на Общински съвет-Твърдица. В 11.30 часа отново на площада ще се състои  празничен концерт за жителите и гостите на Твърдица . Концерт на Димитър Аргиров и Соня Чакърова , както и празнично хоро ще се състоят на централния градски площад от 19 часа.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес651
Вчера979
Тази седмица3224
Този месец17183
Общо1192046

Powered by CoalaWeb