Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Профилактични прегледи и имунизации за здравно неосигурени лица от ромски произход и лица със затруднен достъп до лечебни заведения

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Със заповеди на Министъра на здравеопазването за изпълнението на дейности за 2018г. по Националния план за действие за периода 2015-2020г. за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020г., приоритет „Здравеопазване”, са възложени дейности с мобилни медицински кабинети за извършване на: клинични изследвания; мамографски профилактични прегледи; акушеро-гинекологични профилактични прегледи; педиатрични профилактични прегледи; флурографски профилактични прегледи; задължителни имунизации на деца, съгласно задача „Подобряване на здравната помощ на новородените и децата в предучилищна възраст“.

Населените места и райони от територията на Област Сливен, в които ще се провеждат профилактичните прегледи и имунизации, са предвидени с оглед на наличие на здравно неосигурени лица от ромски произход и лица със затруднен достъп до лечебни заведения.

Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значение на профилактичните прегледи, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, начините за предпазване от най-разпостранените инфекциозни и хронични незаразни болести, вредата от най-разпостранените рискови фактори. Срокът за изпълнение е до 31.10.2018 г.

В прикачените файлове са представени предварителни графици за провеждане на прегледите и изследванията през месец септември.

Графици на МЦ д-р Г.В.Миркович

Графици  ДКЦ Сливен към 09.10.2018

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес563
Вчера827
Тази седмица1390
Този месец19495
Общо1420021

Powered by CoalaWeb