Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

DW: Цацаров - В Германия е задържан заподозреният за убийството на Виктория Маринова

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

В Германия е бил арестуван заподозреният за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Това бе обявено тази сутрин на съвместна пресконференция на вътрешния министър, главния прокурор и премиера.

В Германия е бил арестуван български гражданин, заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Неговият ДНК профил е съвпаднал с иззетия от местопрестъплението. Той е напуснал страната в неделя в посока Румъния и се е отправил към Германия. Това стана ясно от съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов в сряда сутринта.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че задържаният е Северин Красимиров, роден през 1997 в Русе. Той е известен на полицията - има криминална регистрация за кражба на цветни метали. В хода на работа са иззети достатъчно доказателства, които го свързват с местопрестъплението и жертвата, обяви министърът.

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на Германия "за пълната подкрепа, оказана вчера". Той добави: "На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната дейност на Виктория Маринова. Задържането на извършителя не означава преустановяване на работата по всички възможни вeрсии."

По време на пресконференцията премиерът Бойко Борисов нарече медиите "не четвърта, а първа власт." В изказването си той подчерта: "Българи направиха така, че да си очернят държавата по най-брутален начин. Направиха така, че за държавата им да се говори като за Словакия и Малта (...) Само в рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно не беше вярно. Не сме заслужили като държава да бъде така охулена, като всички работиха не на 100%, а на 1000%". 

Тялото на водещата в русенската телевизия TVN Виктория Маринова беше открито в събота следобед край река Дунав. Бруталното убийство предизвика силна международна реакция. То поляризира българското общество между две основни версии: че престъплението е свързано с работата ѝ в телевизията или че има битов характер.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес706
Вчера503
Тази седмица706
Този месец24432
Общо1424958

Powered by CoalaWeb