Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Фирма на съпругата на шефа на Държавния резерв спечели нова поръчка

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Обществена поръчка на Министерството на земеделието за денонощна охрана на десет язовира е спечелена от фирмата Мултифорс А.С. ЕООД.

Това се вижда от регистъра на обществените поръчки. Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. В началото на август се разбра, че Агенцията по заетостта е сключила договор със същата фирма отново за охрана в обектите на агенцията.

Сега поръчката е за охрана на язовирите "Порой", "Тракиец", "Кула", "Огоста", "Рабиша", "Горни Дъбник", "Сопот", "Ахелой", Жребчево", "Малко Шарково", "Порой" и "Тракиец". Договорите са сключени на 28 август. Общата им стойност без ДДС е малко над 8.1 млн. лв. и е за срок от 3 г. Периодично в медиите са се появявали информации за договорите на охранителната фирма и свързаността й с шефа на резерва, но последици не е имало.

Разбира се, в това, че съпругата на висш държавен чиновник печели милиони от държавата, няма нищо незаконно. Фактът, че тази фирма е толкова предпочитана от множество държавни структури обаче, повдига въпроси. Kомпанията има над 100 договора на обща стойност 57.5 млн. лева за десет години.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес356
Вчера877
Тази седмица5602
Този месец13472
Общо1168585

Powered by CoalaWeb