Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

БСП обсъди „Визия за България“ с военни от запаса и резерва

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

„Визия за България” е отворен документ, с който ще запознаем всички български граждани. В края на годината този стратегически документ за бъдещето на страната ще бъде изготвен в завършен вид.” Това заяви Атанас Зафиров, член на НС на БСП на среща с Клуб „Тил” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

На нея присъстваха и народните представители Петър Витанов, ген. Кольо Милев, както и експерти от НС на партията. Зафиров запозна присъстващите с основните стълбове на визионерския документ на левицата. Наблегна на крайната необходимост от повишение на доходите, стабилизиране на икономиката, здравеопазването, което да е насочено към хората и доброто образование.

Пред събралите се председателят на клуба полковник о. з. Иван Йорданов беше категоричен, че военните от запаса не може да гледат безучастно катастрофата, в която се намира страната. Той добави, че в демографски план България ще трябва да възстановява прираста си поне още 100 години, за да върне баланса от преди 1990 година. „За сектор „Отбрана”  сме се фокусирали на два основни принципа. Първият е, че отбраната е неизменен елемент от сигурността на страната.

Затова всяка инвестиция за отбрана е инвестиция и за сигурността на гражданите. Вторият елемент е – човекът. Той е в основата и центъра на въоръжените сили.

Каквато и модернизация на армията не може да се прави  без хората.  Затова предвиждаме мерки за стимулиране на служителите в армията и връщане на авторитета на професията „войник”. Това заяви на срещата народният представител от ПГ на „БСП за България” Петър Витанов. Военните от запаса се ангажираха да предадат писмено предложенията си за допълнения на „Визия за България”.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес359
Вчера877
Тази седмица5605
Този месец13475
Общо1168588

Powered by CoalaWeb