Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Отново спад на турската лира след липса на пробив на преговорите във Вашингтон

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Турската национална валута - лирата отново се обезцени след новината, че вчерашните преговори на турска делегация с американски официални представители във Вашингтон са били безрезултатни, предаде БТА.

В сутрешните часове, след като стана известно, че преговорите, на които се възлагаше надежда за уреждане на кризата между Анкара и Вашингтон, са завършили без успех, турската лира отново загуби от стойността си спрямо щатския долар. Към 10 часа тази сутрин доларът се разменяше за 5,43 турски лири.

Новината за посещението на турската делегация спомогна по-рано тази седмица турската валута частично да се съвземе и за два дни тя се задържа на ниво от около 5,30 лири за долар.

Според публикация на "Уолстрийт джърнъл", цитирана от турския опозиционен вестник "Джумхуриет", преговорите между турската и американската делегации са завършили без успех и не е било постигнато споразумение.

На преговорите Вашингтон е настоял турската страна да гарантира, че незабавно ще освободи американския пастор Андрю Брънсън, който преди две години беше задържан в Турция по обвинение за терористична дейност.

Американският вестник отбелязва, че "продължаващата криза може да предизвика нови санкции срещу Турция от страна на администрацията на Тръмп".

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес588
Вчера797
Тази седмица6530
Този месец17551
Общо1358372

Powered by CoalaWeb